Achter d'oechelen blog

Geef je mening over wat er reilt en zeilt in Oud-Heverlee

De ondraaglijke traaaaaaaaaaaaaagheid van de aanpak van geblokkeerde voetwegen

Oud-Heverlee is meerdere voetwegen rijk.
Sommige ervan zijn al in ere hersteld.
Andere zijn jammer genoeg slechts gedeeltelijk of zelfs niet in gebruik, en dat al vele jaren lang, zonder enige merkbare voortgang.

Lees er alles over in ADO 144.

Voetweg 16 Kartuizer Voetweg 36 SJW Voetweg 16 wegwijzer Zeepwegje Kauwereel Zeepwegje Roodsestr

Trefwoorden: , ,

1 reactie

1 reactie tot nu toe

 1. Paul Pues 21 April 2008 10:32

  Achterdoechelen legt in twee casestudies weer eens de vinger in de wonde: het gemeentelijke beleid rond buurt- en voetwegen blijft ondermaats. In het voetwegendossier op de ADO site wordt pijnlijk duidelijk hoeveel werk er nog af te leggen is, ondanks alle inspanningen.

  Ook Groen! heeft het voorbije jaar enkele initiatieven genomen in enkele concrete dossiers.

  Zo is er een hele interessante verbinding buurtweg 69) tussen de Keiberg en de Kerkstraat in Haasrode. Een gedeelte wordt rigoureus onderhouden door de buurtbewoner, maar het stuk tegen de Kerkstraat aan is gewoon omgeploegd. Het gemeentebestuur ging de zaak onderzoeken, maar sindsdien werd er niets meer van vernomen.

  In de “voetwegenwandeling” in 2005 liepen we nog met zijn allen door voetweg 104. Het stuk aan de achterkant van de bibliotheek is intussen zodanig verwilderd dat dit heden ten dage niet meer mogelijk is. En het wordt nog erger: een verkaveling langs de Dalemstraat zal een ander stuk van voetweg 104 definitief laten verdwijnen. Alhoewel het gemeentebestuur de buurtweg niet officieel zal afschaffen, zal het daar in de praktijk op neerkomen. Schepen Mark Rom liet daar geen twijfel over verstaan bij zijn antwoord op onze tussenkomst in de gemeenteraad. “Moderne landbouwvoertuigen kunnen geen rekening houden met buurtwegen en de toegang tot die weg is iets voor bergbeklimmers “, liet hij spottend weten. Voetweg 104, die nochtans een “trage weg” zou kunnen vormen van Laag-Blanden tot Bierbeek, dreigt voorgoed onderbroken te worden.

  Groen! belooft een tandje bij te steken in het dossier voetwegen. We zullen niet nalaten bij de Gouverneur klacht in te dienen tegen het beleid van de gemeente. We houden u op de hoogte via onze website http://www.bladgroen.be. uiteraard nodigen we de ADO lezers uit ook ons suggesties en klachten te melden.

Verstuur een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.