Achter d'oechelen blog

Geef je mening over wat er reilt en zeilt in Oud-Heverlee

Nieuwe coalitie in Oud-Heverlee – persbericht

De partijen N-VA, CD&V en GROEN kiezen ervoor om de komende legislatuur samen te werken. Bij de verkiezingen haalde N-VA 6 zetels, CD&V haalde 5 zetels en GROEN haalde 3 zetels.

In 2006 vormde CD&V en N-VA nog een kartel en behaalde zij samen acht zetels.  Nu behalen beide partijen apart samen 11 zetels. N-VA stijgt merkelijk en wordt de grootste partij. CD&V blijft quasi status quo met het resultaat van 2000 toen zij apart opkwamen. Ook GROEN behaalt een mooie score die het resultaat van 2006 evenaart.

N-VA, CD&V en GROEN zijn er van overtuigd dat hun samenwerking gestoeld is op een brede democratische gedragenheid.

N-VA wenst een nieuwe dynamiek in onze gemeente te brengen. De nieuwe ploeg kan ook buigen op de ervaring van de drie uittredende schepenen en de uittredende OCMW-voorzitster van CD&V. Met de wissel van de coalitie hopen N-VA, CD&V en GROEN de goede resultaten uit het verleden te bestendigen (zoals in het dossier van De Kouter) en vooral nieuwe kansen te grijpen voor de vernieuwing van onze dorpskernen en de wegeninfrastructuur.

De drie partijen dragen de zorg voor oud&jong, betaalbaar wonen, veilige wegen, goede infrastructuur en het groene karakter van ons dorp hoog in het vaandel.

Een uitgewerkt beleidsakkoord zal in de komende dagen en weken worden opgesteld. De partijen zullen de mandaten op democratische wijze verdelen. CD&V zal daarbij de nieuwe burgemeester leveren vanaf januari 2013 tot en met 2016 in de persoon van Adri Daniëls. De laatste twee jaren levert N-VA de burgemeester in de persoon van Alexander Binon.

De partijen N-VA, CD&V en GROEN zullen ook de inwoners van Oud-Heverlee zo snel mogelijk toelichting bij hun keuze verschaffen en willen voor alle inwoners een goed en transparant beleid voeren.

Geen reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Verstuur een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.