Achter d'oechelen blog

Geef je mening over wat er reilt en zeilt in Oud-Heverlee

Het bedroevende definitief ontwerp van het structuurplan – Versie oktober 2009

Aan de politieke fracties werd eind oktober een gewijzigd ontwerp van structuurplan bezorgd. En nog eens een nieuwe versie op 16 november 2009. Die volledige tekst vind je hier . Samen

Je kan het zelf gaan doornemen, vergelijken met  het gecoro advies, en vergelijken met de bezwaarschriften en het oorspronkelijke ontwerp. Maar het is alweer een lijvig geval van 208 bladzijden.

Op de ADO Website vind u een samenvatting van wat er wijzigde. We volgden de tekst van het gecoro advies. En vatten voor u de visie van het gemeentebestuur kort en krachtig samen boven elke paragraaf.   Haastige lezers kunnen zich beperken tot de tekst in vetjes. We motiveren dat telkens in de onderstaande tekst. En verwijzen u door naar de bladzijden in het nieuwe ontwerp. Kritische lezers met meer tijd lezen best de gehele tekst.

Als u het ons vraagt: het resultaat is zeer bedroevend. Wie hoopte op duidelijke beleidsopties rond  het bedrijventerrein, rond sociale woningen, rond appartementenbouw,  rond  voetpaden en fietspaden,  inzake speelpleintjes, inzake Hoog-Blanden en Laag-Blanden, open ruimte of communicatie: die zal met weinig illusies achter blijven. Ook de gecoro is eraan voor zijn moeite en zijn geduldig werk. De meeste adviezen worden genegeerd.

Maar geen wolk zo donker of er is wel een gouden randje. Die derde bijkomende oost west verbinding door het bos: die is geschrapt. Dat wordt enkel een fietsweg. En er is wat nuance te bespeuren in het niet bindend gedeelte over de ambachtelijke zone. Al wijzigt er niks in de harde bindende bepalingen.

De gemeenteraad beslist op 24 november.

Zet uw bezwaren kracht bij door uw aanwezigheid.

GRS maart 2008

 

 

 

 

Trefwoorden: 

Geen reacties

Nog geen reacties. Wees de eerste!

Verstuur een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen posten.